marți, 23 octombrie 2012

Recenzie: Eve de Anna Carey

Titlu: Eve
Autor: Anna Carey
Seria: Eve
Număr de pagini: 288
Anul apariției [Ro]: 2011 (de editura Leda)

Title: Eve
Author: Anna Carey
Series: Eve
Number of pages: 318
Publication year [En]: 2011 (by HarperTeens)

TEAM
      CALEB


O FASCINANTĂ AVENTURĂ DISTOPICĂ, PETRECUTĂ ÎN 2032, LA ŞAISPREZECE ANI DUPĂ CE UN VIRUS MORTAL A ŞTERS APROAPE ÎNTREAGA POPULAŢIE DE PE FAŢA PĂMÂNTULUI EVOCATIVĂ, ROMANTICĂ ŞI UNEORI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE, EVE ESTE PRIMUL ROMAN DINTR-O NOUĂ TRILOGIE CAPTIVANTĂ, CU O EROINĂ DE NEUITAT.
În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – şi soarta cumplită care le aşteaptă.

Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă,


Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea… şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.


EVOCATIVĂ, ROMANTICĂ ŞI UNEORI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE, EVE ESTE PRIMUL ROMAN DINTR-O NOUĂ TRILOGIE CAPTIVANTĂ, CU O EROINĂ DE NEUITAT.


   Păi principiul cărții a fost sari-ferește-și-fugi. Eve s-a purtat cam așa-și-pe-dincolo, iar Caleb - SERIOS, DREAD-URI?! Totuși, la un moment dat Eve a renunțat la coada pe care și-o tot ținea pe sus cu vitamine și a început să... nimic. 
   Pur și simplu parcă nu am simțit tenisiunea aia care trebuia să vină dinpre carte. A fost constant în primejdie, dar ea se tot gândea la mama ei care a murit acum prin 2015 parcă. Eve nu a fost genul de eroină memorabilă pe care o așteptam din descrieri. 
   Era o fetișcană, prima din școala ei, dar cum naiba s-a nimerit ca tocmai ea să fie salvată, când ea îi era promisă prințului sau ce neam o mai fi fost ăla? Femeii care a lăsat-o să plece nu i-a fost frică pentru propria-i persoană, mai ales într-un astfel de viitor distopic?
   Cam plictisitoare și un pic ireală - serios, de unde atâta noroc, mai ales că au trecut o grămadă de Jeep-uri trimise s-o caute pe Eve?
Cei de ABC Family fac un serial după serie!

8 comentarii:

  1. Mi-aş dori să o citesc, totuşi :) Am senzaţia că am rămas singura persoană de pe Terra care nu a făcut-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nooo,nu cred ca esti singura :)
      Poti sa astepti serialul si sa vezi atunci daca-ti place.

      Ștergere
  2. Mie mi-a placut la nebunie!E cartea mea favorita!<333

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici mie nu prea mi-a placut :(

    RăspundețiȘtergere
  4. SERIAL??? Holy mother of o_0 Habar n-aveam ca se face serial. Supeeer <3 Primul volum, la cata reclama i s-a facut, m-a dezamagit, n-a fost atat de bun pe cat ma aspteptam. Eve m-a enervat maxim. Mi-a palcut in schimb de Arden si de Caleb, iar gestul lui Eve de la sfarsit m-a terminat de tot. Imi venea sa o iau la suturi si palme, sa arunc cartea pe geam. Noroc cu volumul 2 :> Care, apropo daca nu l-ati citit, sa o faceti! E super. Totul se schimba, Eve devine o dura, si toate cele. O sa vedeti :) Volumul 2 este de nota 10 :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eve
    de Anna Carey
    “Fericirea e un moment.”
    “Aveau sa fie mereu pe urmele mele.In spatele fiecarei lanterne erau ei. In spatele fiecarui zgomot de motor erau ei. Ei erau fiecare silueta neclara pandind din spatele copacilor.”
    “Zile intregi in salbaticie,doar pasarile imi vorbeau .Paraul era singura mana care ma alina , vantul era singura suflare care-mi dadea praful din ochi “
    “In loc sa spun cum ma simteam , nu i-am vorbit timp de doua saptamani .Am lasat rana sa se infecteze sa se mareasca prin alimentarea tacerii dintre noi.Am invatat atunci un adevar crucial :ca o relatie poate fi judecata dupa lista de lucruri nespuse dintre doua personae “
    “Va trebui sa regretam pe parcursul acestei generatii nu doar cuvintele pline de ura si actiunile oamenilor rai,ci si tacerea infricosatoare a oamenilor buni”
    “A iubi pe cineva înseamnă a şti că viaţa ta ar fi mai rea fără acea persoană!”

    RăspundețiȘtergere