luni, 8 octombrie 2012

Recenzie: Atingerea Umbrei ~ Academia Vampirilor #3 de Richelle Mead

    Nuuuuu,asa ceva e imposibil!De ce?De ce tocmai Dimitri e rapit de strigoi?
    Si,ei,Richelle tot Richelle ramane:

,,— Eşti somnambulă? se auzi o voce din spatele meu. [...]
— Testam sistemul de securitate al internatului, i-am zis. E naşpa.
O umbră de zâmbet îi jucă pe buze.[...]
— Tu ce cauţi aici? Testezi şi tu sistemul de securitate? 
— Eu sunt securitatea.''
-Rose & Dimitri

    Ei,iubitorul nostru de carti western si novicea ninja nu pierd vremea.Se lupta cu strigoii si oooh,vedeti aici o crima adevarata (pe strigoi il cheama Nathan,scrie in vol.4):
,,Am făcut ochii mari. Era strigoiul cel blond. Cel care vorbise cu mine în timpul bătăliei.
Îl apucă pe Dimitri şi-l trase la pământ. Se încleştară, forţă contra forţă, iar apoi i-am văzut colţii aceia cufundându-se în gâtul lui Dimitri. Ochii roşii zvâcniră în sus şi priviră drept într-ai mei.
Am auzit un alt ţipăt: de data aceasta, era al meu. Mama încercă să se întoarcă spre cel căzut, dar tocmai atunci îşi făcură apariţia alţi cinci strigoi. Era haos. Nu-l mai puteam vedea pe Dimitri. Nu puteam să văd ce se întâmplase cu el.''

    Da,deeeci: Dhampirii trebuie sa dea niste examene, adica sa se tina dupa moroiul care ii este repartizat si sa il protejeze de gardienii care se deghizeaza in strigoi. Dupa toate astea,are loc un atac asupra academiei, in care aaa... ati vazut mai sus ce se intampla. Si se numeste Atingerea Umbrei din cauza ca aaa... Atingerea isi 'spune cuvantul'.


P.S: giveaway aici (al meu) si aici (pe Walking on letters)



8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Eu,in general,iubesc seria <3 Nu m-am hotarat inca care ar fii volumul favorit...

      Ștergere
  2. Nu am citit inca seria...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pur si simplu m-am indragostit de cartile astea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartea asta = poker face uriaș. În sensul ultra bun al cuv.. cuvintelor. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost un volum exceptional de la prima pana la ultima pagina.
    Totul a fost atat de .... trist! Cel putin ultimul capitol, mai ales ultima fraza m-au lasat fara suflu.
    Biata Rose...In sfarsit cand lucrurile s-au asezat cat de cat la locul lor intre ea si Dimitri se intampla atacul iminent asupra Academiei si totul o ia razna.
    Cu sufletul indurerat, cu demnitatea dusa pe apa sambetei ( avand in vedere ca a apelat la ajutorul lui Adrian pentru bani) si cu parere de rau ca o lasa pe Lissa in urma, eroina noastra porneste la drum pentru a-l omora pe barbatul iubit.
    Desi au fost momente groaznic de tensionate si suparatoare, autoarea ne-a bucurat si cu umor. Replicile lui Adrian m-au binedispus mereu, iar sarcasmul lui Christian pur si simplu iti aduce zambetul pe buze.
    L-am adorat pe Christian in partea asta. A fost atat de fierbiente, incat imi doream sa fiu in locul Lissei. Scenele lui de gelozie erau atat de comice, mai ales ca Adrian nu avea nici cel mai mic interes in pretioasa Lissa. Lui ii curgeau ochii dupa micul dhampir.
    Oricum, cartea a fost impresionanta si m-a tinut cu sufletul la gura si nu regret nici macar un moment ca m-am apucat de seria asta.

    RăspundețiȘtergere