luni, 1 iulie 2013

Camp NaNoWriMo#1 - This weird start


Știați că Erin Morgenstern a scris Circul Nopții, o carte atât de admirată de public, în timpul unei ediții NaNoWriMo?
Ok, sunt sigură că n-ați auzit de asta. NA. NO. WRI. MO. - NATIONAL NOVEL WRITING MONTH. Dââh. Chestia se petrece de pe 1 noiembrie pe 30 noiembrie, dar sunt și ”tabere”, adică se mai organizează și în aprilie și iulie. Treaba m-a încântat și cum iulie e singura lună în care nu avem școală și pot să mă ocup de asta, am început să scriu. Trebuie să scrii 50. 000 de cuvinte (sau mai puțin, îți setezi tu numărul, dar ăsta e standardul) într-o lună, dar nu trebuie să stai și să te întorci la pasaje sau chestii. Ci trebuie pur și simplu să continui să scrii, creându-ți primul tău draft. După ce trece această lună vii din nou asupra cărții și începi să editezi părțile nefolositoare sau ceea ce nu îți convine. De aia m-am apucat dimineață de Misterul Regelui Despre Scris de Stephen King, ca atunci când ajung la editat să știu ce să tai sau ce să adaug.
M-am apucat de cea mai recentă chestiuță de pe WattPad a mea, A Red Problem, dar n-a mers. Simțeam că îmi smulge cineva cuvintele, așa că am început să refac vechitura de Blestemul, Vrăjitoarea și Bagheta. Am încercat și Experimentul Wing să îl refac acum ceva timp, dar după douăzeci de pagini fratele meu a reinstalat windows-ul și am pierdut tot. Dar vă zic sigur, n-ați fi recunoscut nimic din vechea poveste - nici eu nu am știut cum am pornit de la ideea aia și am ajuns la ce creasem.
Deci am început azi al doilea capitol din A Red Problem, dar am renunțat fiindcă nu mă simțeam bine cu povestea. Sincer. Așa că am dat frumos din mouse până la primul capitol din Povestea-Asta-Care-Nu-Are-Nici-Măcar-Titlu. Când mă hotărăsc cum o să se numească, am să te rog, Anca, să îmi faci o copertă d-aia mișto:) 
Am să vă țin la curentul cu numărul de cuvinte la care am ajuns (acum sunt la 1335, dar încă scriu) și haideți și voi în provocarea asta ciudată! campnanowrimo.org
Aici găsiți contul meu, cu toate că nici n-am avut timp să îmi editez profilul: am fost prinsă în chestia cu scrisul.

6 comentarii:

  1. EU? COPERTĂ?
    Mă simt așa mândră. Sigur, trimite un mail aici: ancuta_serban11@yahoo.com
    cu câteva detalii despre personaje, titlu și chestii. sau orice m-ar putea ajuta să o fac.
    Succes!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ma bag si eu :) Cam cate pagini ar insemna 50.000 de cuvinte? Si trebuie scrisa in engleza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, scrii in limba ta. Pe NaNo pui doar numarul de cuvinte pe care il numara word-ul. Aaa, depinde de cate cuvinte intra pe pagina. Trebuie neaparat sa-mi zici cand te apuci si sa vorbim pe mail de cum merge treaba ^.^ Merge mai usor cand stii ca ai pe cineva cu care sa vorbesti despre asta.

      Ștergere
  3. NaNoWriMo suna interesant si pare un bun punct de plecare... In noimbrie nu este tocmai cea mai buna luna pentru ca scoala e in plin si tot restul, dar in vacanta e timp din plin. Tu ce ai facut in 2013? Ai reusit sa ajungi la 50.000 de cuvinte?

    RăspundețiȘtergere