duminică, 10 martie 2013

Recenzie: Paranormal ~ Paranormal#1 de Kiersten White

   Ei bine, asta a fost  o carte plină de viață. Faptul că Evie iubea fiecare mărunțiș de care era privată de AISP m-a făcut s-o îndrăgesc mai tare - fiindcă nu s-a închis în ea sau așa ceva, ci a fost în continuare o floricică cu petale mari care tânjea uneori după soare.

   AISP e o organizație a paranormalilor - se ocupă să le țină evidența, ca să nu iasă de sub control în fața oamenilor. Evie era specială: nu mai întâlniseră pe nimeni ca ea - putea vedea dincolo de farmece. Bineînțeles era și nițeluș scârbos să vezi pe sub pielea palidă a unui vampir de ”20 de ani”, o piele zbârcită de vreo 80.
”...arata ca doi tipi intr-unul singur: tipul dragut si un cadavru uscat, amandoi laolalta, in acelasi trup.”
    Aham.

   Oricum, au ținut-o la Centru cât de mult au putut, ca ea să nu fugă. O trimiteau în misiuni să-i descopere pe paranormali, dar în rest cam ăștia sunt pereții tăi, Evie. Încântată de cunoștiință, așaaa-i?

   Mi-a plăcut că fiecare personaj era foarte frumos conturat - avea câte o personalitate incredibilă. Erau atât de variate, și fiecare avea ceva special, care te făcea să îl ții minte. Evie avea chiar un pistol roz. Era înebunită după un serial. Avea un cuțit roz - cât de drăgălaș poate fi asta?:o3

„Pe bune, chiar arat ca un asasin psihopat? Poate ca de vina erau tenisii mei roz? Sau cerceii in forma de inimioare?”

   Raquel avea o gamă de oftaturi mai largă decât numărul de culori de farduri pe care le avea Evie. Lish iubea munca, dar era și ea o urmăritoare a serialului care îi plăcea lui Evie și totuși, era atât de haioasă cu biiiiip-urile. Aparatul care o ajuta să vorbească cu Evie -ea fiind sirenă:))- nu traducea înjurăturile, schimbându-le cu câte un ”bip” țiuitor.

„Biiiip tampit biiiiip biiiiip silfi si biiiiip obsesiile lor biiiiip biiiiip. Ar fi mai bine sa inceteze bip bip bip cu regulile lor bip sau o sa-l bip bip bip pe micul biiiiiiip.”

   Și, bineînțeles, printre paranormali am uitat să vă spun despre silfi.

"Avea trasaturi delicate, ochi migdalati, fix ca in desenele animate japoneze, chipul lui era pur si simplu frumos. Vazandu-l, te durea inima si iti doreai sa nu mai faci nimic altceva, ci doar sa te uiti la el tot restul vietii tale."

   Reth poate trece fără nici o problemă drept unul dintre coșmarurile lui Evie. Lorethan. Sunt, într-un fel, diabolici. Răstălmăcesc totul după cum au chef.

   Și, totuși, Lend a fost și el plin de veselie. Lend e una dintre creaturile paranormale pe care le întâlnește Evie - și stă cu ele un timp îndelungat.

Per total, cartea a fost extraordinară și drăguță.
Te surprinde cât de scumpă poate fi Evie, ceea ce m-a făcut s-o îndrăgesc instantaneu. Știa, pur și simplu, să aprecieze frumosul.


6 comentarii:

  1. Prea multe personaje, dar cartea suna super tare. De vina cred ca e recenzia, stiu eu ce zic ^.^ Trebuie sa pun si eu manuta pe carti :D Citatele sunt bestiale, si deja imi place de Evie :>

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci 5 din 5? :)
    Am mai auzit păreri bune despre carte. Sper să o citesc într-o zi! Îmi place recenzia, faza cu biipurile este genială!

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar pare o carte bună :)) felicitări, iubirici :*:*

    pistol roooz ?! x.x :))

    RăspundețiȘtergere