miercuri, 6 februarie 2013

Recenzie: Experimentul Angel ~ Maximum Ride#1 de James Patterson

„Doctorita Martinez: Sa-i sun pe parintii tai?

"Ar fi o discutie foarte interesanta: Alo spitalul? As dori sa vorbesc cu eprubeta, va rog!"”

   Ca primă impresie, mă regăsesc în Max :o3

   Din perspectiva ei m-am simțit ca în propria piele, sentimentele noastre și gândurile au fost aceleași tot timpul: o sincronizare perfectă.

   Maximum Ride și stolul ei au fugit din ultimul loc de pe Pământ în care ai vrea să te aflii: Școala. Supuși unor teste care mai de care mai dureroase și mai greu de îndurat, ei fug alături de Jeb, unul dintre <<halatele albe>> care s-a nimerit să fie de partea lor.

   Dar Jeb a dispărut și Max trebuie să aibă grijă de toți, devenind ”mama” lor. Se îngrijește să supraviețuiască toți, lăsându-se pe ea în urmă, promițându-le că 'nimeni nu va mai intra în cușcă cât timp ea respiră'.

   Și mici muntanți ciudați au propriile planuri: să își găsească părinții, să stea departe de Eliminatori sau chiar... să zboare? Știți, denumirea de americani aviari are brusc un sens nou pentru mine :))

   Stolul e format din Max, bineînțeles, Fang -genul de tip întunecat, calm și tăcut-, Iggy -glumeț, dar orb-, Angel -un mic îngeraș blond și scump-, Gasman -fratele mai sus-menționatului îngeraș- și Nudge -genul care uită să se mai și oprească din vorbit-.

   Deci. Eliminatorii sunt defapt niște mutanți oribili (jumătate-om - jumătate-lup) care vor să facă stolul să se întoarcă la Școală, iar membrii stolului sunt și ei niște ciudați, niște oameni cărora le-a fost introdus A. D. N. de pasăre și pot să zboare cu aripile, cântăresc puțin, etc. etc. Capiche?

   2 personaje care m-au impresinoat cel mai tare au fost Max și Fang. Fang fiincă era atât de stăpân pe sine, atât de calm, atent, la naiba, adică exact opusul meu: liniștit, ca o pădure noaptea :o3 E atât de dulce când le știe pe toate :))

Mai există cineva în lume în care pot avea încredere Max, Fang, Iggy, Angel, Gazzy și Nudge?

P.S.: Nu știu de ce îmi face atâta drag să scriu despre cartea asta :o3 E așa un sentiment plăăăcut :))


4 comentarii:

  1. N-am citit cartea, dar din ce ai înșirat tu acolo ar fi fost drăguț s-o citesc :3 Zici că Max gândește ca tine? Super, asta înseamnă o explozie de Vero într-o carte. Haai că n-avea cum să nu-ți placă :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte-foarte bună recenzia şi carteea.Acum ştii de ce îl iubesc pe James Patterson.OOO:x

    RăspundețiȘtergere