sâmbătă, 14 iulie 2012

Recenzie:Matase si Sabie ~Oamenii Vazduhului Inalt #1

   Bun.....Din carte mi-a placut mult prefata.Era vorba despre Nugua,unul din personajele principale,traind printre dragoni.Mereu se considera fiica dragonilor,si pot spune ca mereu a avut curajul si gandirea unuia adevarat.

   Dar *PUFF* ei dispar peste noapte.Ea porneste in cautare si il gaseste pe Niccolo,un locuitor al Vazduhului Inalt,care cauta acelasi lucru ca ea,dragoni,din cauza ca eterul le tine insula pe norii,iar eterul e rspiratia dragonilor.Dar ziceti si voi,cum putea sa imbutelieze un soi de fum galbui,care se dovedeste a fi malefic?Da,malefic.El e salvat de Sopot de Vant,pe care o intalnesc din nou pe la jumatatea cartii parca si e personajul meu favorit.

   Ei mai dau si peste Feiqing -cum ii spune autorul:dragonul-sobolan- care era un simplu om ,numai ca a fost blestemat sa nu mai stie nimic din viata lui de dinainte,dar si sa traiasca intr-un costum stupid.

   Ca descriere,sincer,nu stiu nici ce culoare are parul personajului principal,sau poate scrie si nu am fost eu atenta,dar nu sunt chiar aa uituca *cred...:))*.
        Ideea in sine e interesanta.Dar mie mi-a luat ceva sa inteleg planurile eterului.Oricum,mie nu mi-ar fi venit o idee asa complicata si...complexa?Sau poate mi se pare asa fiiindca eu sunt greeeaaaaa de cap.... Cred ca aceasta colectie ar fii fost mai faimoasa daca autorul o dezvolta altfel,ceva nu m-a multumit >.<

♥♥ si jumatate din 5 

Fragment:
 ,,   -Oamenii sunt neputinciosi si prosti,spuse ea cu voce inceata.Altfel nu si-ar sacrifica copiii pentru ca dragonii sa le aduca ploie.
      -Fara ploaie oamenii ar suferii de foame.
      -Iar fara copiii lor ,in curand nu vor mai exista oameni care ar putea suferii de foame.
     Yaozi isi inclina zambind coama de dragon ,care se ondula de pe ceafa,pe corpul lui incolacit de sarpe.Antena dreapta sterse usor o lacrima de bucurie din ochiul sau de aur,iar cea stanga se intinse spre Nugua si o mangaie bland pe frunte.
       -Tu vorbesti ca un dragon,constata el.Ca un dragon tanar,ciudat si nu prea bine educat.Dar totusi ca un dragon.''



6 comentarii:

  1. Nu prea am citit carti cu dragoni , singura serie incompleta a fost eraon pe cand aveam 10 ani, a fost foarte frumoasa ...dar si cartea asta pare sweet ,,,imi place recenzia ta iar coperta e frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Merita sa citesti Eragon! E foarte captivanta seria, stateam pana la 3-4 noaptea ca sa citesc . Acum depinde si ce gusturi ai , eu sunt adept fantasy asa ca a fost asa, pentru inima mea ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt sigura ca este superba,eu ador cartile fantasy,nu SF ,ci fantasy.Eragon merita,este super !Matase si sabie cred ca o sa fie superba,eu sunt adepta carti cu dragoni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt sigura ca este superba,eu ador cartile fantasy,nu SF ,ci fantasy.Eragon merita,este super !Matase si sabie cred ca o sa fie superba,eu sunt adepta carti cu dragoni!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cartea nu trebuie sa fie cu descriere ca mie sa imi placa,o consider chiar foarte bine formulata.

    RăspundețiȘtergere