sâmbătă, 4 mai 2013

Recenzie: Supranatural ~ Paranormal#2 de Kiersten White

Check here.

Titlu: Supranatural
Autor: Kiersten White
Seria: Paranormal, #2
Număr de pagini: 352
Anul apariției [Ro]: 2012 (de Grupul Editorial Corint)

Title: Supernatually
Author: Kiersten White
Series: Paranormalcy, #2
Number of pages: 336
Publication year [En]: 2011 (by HarperTeen)

VAMPIRI
Am crezut că știu cum să te protejez.

VÂRCOLACI
Am crezut că știu cărui loc aparțin.

SILFI
Dar lumea se transformă, iar lucrurile se schimbă.

METAMORFI
Iar adevărul este că, de fapt, n-am știut nimic.

O LUME DE PARANORMALI

Evie ajunge să trăiască viața normală pe care și-a dorit-o, dar descoperă uluită că este oarecum... plictisitoare. Tocmai când începe să ducă dorul zilelor petrecute la Agenția Internațională de Securitate pentru Paranormali, i se oferă șansa să lucreze din nou pentru aceasta. Însă misiunile dezastroase la care participă se țin lanț, așa că Evie se întreabă dacă a făcut o alegere bună. Când fostul ei iubit silf, Reth, îi face dezvăluiri devastatoare privind trecutul ei, ea își dă seama că cele două Curți ale silfilor pregătesc o luptă care ar provoca haos în lumea paranormală. Miza? Însăși Evie!
S-a zis cu normalitatea...



Când am terminat prima carte, nu mă așteptam să mă apuc de a doua înainte de hmmm... 2015? Nu e că nu mi-a plăcut, fiindcă ei, mi-a plăcut: are drăgălășenia aia unică, și te cam arde curiozitatea cum o să se așeze lucrurile până la urmă. Dar știți, te naști cu o listă ”to-read” prea lungă ca să fie umană, pe care n-ai s-o termini niciodată (rău e când începi să citești și cărți pe care nu le-ai marcat ”to-read” -cam cum am început să fac eu-, că atunci chiar n-o s-o mai termini nici când o să începi să joci Monopoly cu gândacii într-un... ăăă, spațiu de marmură de sub pământ). Deci cred că v-ați prins cu toată vorbăraia mea de moară stricată: nu credeam că am timp în viața asta (și nici în vreuna viitoare) să citesc Supranatural. Și iată-ne în fața primei cărți Random Reads. Nenea/ Tanti aia care a inventat ”Random Reads” a zis bine că e în onoare cărților care sunt întotdeauna lăsate ultimele.

Păi le-ar trebuii un premiu celor care au avut răbdare să citească până aici (probabil un Monopoly, să-l folosiți la ce am aminitit mai sus), dar acum luăm cartea în serios. Jack e un nou angajat AISP care -să moară Ed Sheeran (Doooooamne Ferește) dacă mint- mi-a plăăăăăcut, asta până într-un anumit punct punct când... vedeți voi. A presărat cartea cu amuzament și a pus naibii acțiune în ea. Vreau să zic că nu exista pagină în care Jack să nu ne distreze cu ceva, lucru pe care îl apreciez o grămadă - ioi Doamne, ce-am dat-o-n științifice.

Evie m-a enervat un pic, fiindcă ținea prea multe secrete și mințea chiar și când promitea că o să fie sinceră. Indiferent de câtă presiune s-a pus pe ea cu noua descoperire privitoare la ce paranormalime e ea, cred că trebuia să se poarte diferit. Adică, Christophor Columb nu s-a aruncat de pe corabie fiindcă a descoperit că el defapt nu găsise India, ci America?!

A fost drăgălașă, a avut acțiune - a fost o carte bună. Oricând te poți relaxa cu ea când nu joci Monopoly cu... ăăă, cred că ați prins voi ideea.


4 comentarii:

  1. Geni-geni-genialăĂ!Ţi-a ieşit foarte bine!

    Să ai sărbători fericite,Vero dragă!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Altă carte despre care nu știu nimic. NIMIC. ^_^ Mă simt așa pe dinafară la ultimele 6 sau 7 recenzii ale tale. :)
    Recenzia ta e foarte reușită totuși; parcă chiar vreau cartea acum.
    Tu te plângi că nu ai timp?! Ai citit aproape 30 de cărți. Eu 20. Pfff, te urăsc veveriță Vero.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi eu de ce Dumnezeu pun descrirea, zăpăcito? Nu ca să înțelegi despre ce e vorba?:))

      Ștergere