vineri, 1 iunie 2012

Recenzie: Semnul ~ Casa Noptii #1

   Acum ceva timp,eram in vizita la verisoara mea,care are o biblioteca intreaga de carti cu vampiri si mi-a aratat colectia Casa Noptii pe care, din curiozitate am citit-o -nu pe toata inca-.

   Am vazut cum Zoey parcurge prima carte.A fost dragut din partea autoarelor sa duca vampiii la dentist si sa le scoata coltii si toate miturile clasice gen Bram Stoker,dar nu mi-a placut ca au avut loc prea multe ritualuri;pana si actiunea principala se desfasoara in timpul unui ritual de la muzeul Philbrook.

   Zoey e o adolescenta obisnuita pana cand, intr-o zi, primenste *pam-pam-pam*....Semnul!*ce surpiza,nu? :))* Familia ei e aiurea de tot: mama ei e marioneta noului ei sot,fratele lui e un pitic enervant si sora ei mai mare e genul de papusica Barbie care a fost iubita intregii echipe de football.Singura in care are incredere e bunica ei.

   Dupa ce primeste semnul fuge la bunica sa ,care o duce rapid in Casa Noptii.Neferet decide sa ii devina mentor si Zo' a noastra devine lidera Fiicelor Intunercului - o organizatiedin scoala care indeplineste ritualuri pentru Nix.

   Si sa va zic si despre vizita la Phillbrook: Afrodita,rivala lui Zoey -care in timpul actiunii este lidera Fiicelor Intunericului- invoca niste spirite malefice pe care *ei,asta-i mai mult de cat logic* reuseste sa le goneasca Zoey cu ajutorul elementelor - ei,asta dupa ce-l secatuiesc nitelus pe iubitul ei uman. Drept rasplata ea primeste un desen care reprezinta vartejuri safirii ce pornesc de la semn.

   Protagonista descopera ca are o afinitate fata de cele 5 elemente pe parcursul cartii si Doamne,presupun ca e incomodant sa fii cea mai ciudata dintre novici.

   Ceva ce n-am mai intalnit in nici o carte a fost aparitita ''fantomelor''(novicii morti care au aparut langa zidul estic cu semiluna rosie).A,si,cum sa o uitam pe micuta Nala,pisica lui Zoey,un ghemotoc grasut si roscovan ♥.E o lectura usoara,cu personaje conturate bine.

   Restul,va las sa descoperiti si singuri.

☺☺☺ si jumatate din 5

Fragment:


,, -Sal`tare!Intra,intra! 
   Noua mea colega de camera,tot blonda si ea,s-a repezit ca un miniurangutan de prin partile locului.Insa in momentul in care a dat cu ochii de Afrodita,zambetul i-a disparut si s-a oprit din iures. 
   -Ea e noua ta colega de camera. 
   Aparent,cuvintele Afroditei erau normale,dar tonul ei era incarcat de ura si imprumutase un accent fals si oribil din Oklahoma. 
   -Stevie Rae Johnson,ti-o prezint pe Zoey Redbird.Zoey Redbird,ea e Stevie Rae Johnson.Ce bine ne e la toate trei aici,parc-am fi 3 stiuleti de porumb fratiori,nu? 
   I-am aruncat o privire lui Stevie Rae.Parea un iepuras speriat. 
   -Mersi ca m-ai condus,Afrodita,am spus eu repede,indreptamndu-ma spre ea,la care tipa a dat imediat un pas inapoi,pana pe hol. 
   -Hai,pa! 
   I-am inchis usa in nas,pe cand uimirea de pe fata ei incepea sa se transforme in manie.Apoi m-am intors la Stevie Rae care era inca palida.''

6 comentarii:

  1. Foarte frumoasa recenzia , m-a convins sa cumpar cartea :)
    Bafta in continuare cu blogul , imi place muuult :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place!Azi o sa mai pun o recenzie sau doua nu stiu sigur.

      Ștergere
  2. iMI PLACE RECENZIA TA , DAR MIE NU PREA MI-A PLACUT CARTEA ..LE-AM PRIMIT IN FORMAT e-BOOK ..DAR E OK ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai citit toata seria?Eu m-am impotmolit la Infruntarea parca,dar mi-am pus in gand sa le citesc pe toate curand.

      Ștergere
    2. neh am renuntat la citit cartea asta ...

      Ștergere
  3. Hmm, suna interesant! Am cartea im biblioteca dar inca nu am citit-o. Adica, astept sa-mi cumpar toata seria si dupa o citesc. Oricum mi se pare intersanta si ca merita putin timp. Poti te rog, sa intri si pe blog-uletul meu. Poate sa dai si follow daca iti place. Te roooog! :o3 Pupicei, si dragut blog! A, da, si Sarbatori super-dubi-fericite!

    RăspundețiȘtergere