duminică, 10 iunie 2012

Recenzie: Harry Potter #1 ~ Harry Potter si Piatra Filozofala

“ Nu trebuie sa ne hranim doar cu visuri, trebuie sa si traim cu adevarat. “

   La inceput,credeam e o porcarie.La fel cum se intampla cu toate filmele pe care le vede frati`miu.Apoi...m-a vrajit si pe mine *sunt asa dramatic :))*.

   Harry Potter, <<the boy who lived>> *in romana: baiatul care a supravietuit*, este -pentru moment- un simplu copil, ''povara'' matusii si unchiului lui.

   Dar el nu stie ca atunci cand avea numai un an a supravietuit blestemului fatal,cu toate ca parinti lui au murit - si oh,da,e singurul care a supravietuit vreodaata si ,pe deasupra, l-a secat de puteri pe cel mai puternic vrajitor.


„Harry Potter a strălucit ca un simbol al speranţei pentru cei care credeau că zilele întunecate nu se vor termina niciodată”


   Dupa implinirea varstei de 11 ani,Harry primeste o gramada de scrisori de la ''nimeni'',pe care unchiul lui nu il lasa sa le citeasca fiindca aaaa... sunt aduse de bufnite.

   Dupa multe incercari,un semi-urias,Hagrid,vine sa il ia pe Harry la Hogwards.Si descopera ca parintii lui au murit eroic,nu intr-un accident banal de masina si... ca erau vrajitori,iar sangele magic se transmite de cele mai multe ori si catre urmasi.

   In Expresul de Hogwards face cunostiinta cu Ron,care devine prietenul lui cel mai bun,dar si cu Draco Reacredinta,dusmanul sau de moarte.Ma bucur ca la partea cu Ron nu a fost asa banal ,de genul << Buna,eu sunt Ron,cel mai bun prieten al tau>> Adica prietenia lor s-a dezvoltat in timp.

   Personajele sunt descrise asa cum trebuie,de citit - se citeste usor,aventura - e din plin,dar si bucurie si tristete de asemenea.

   Dupa o lupta cu un trol -in toaleta fetelor,ca tot vine vorba- Hermione Granger,devine si ea prietena cea mai buna a lui Harry si a lui Ron - si cand te gandesti ca nu era nevoie decat sa spuna Ron cateva cuvinte ca sa o supere :))

  Apoi pornesc impreuna ca salveze Piatra Filozofala de Lordul Voldemort ... bu-hu-hu,tipul asta fara nas e chiar furios :))

   Nu va spun prea multe,de aici cititi voi.


 ♥♥♥♥♥ din 5(maxim)
Mie,sincer cartea mi-a placut mult.

Fragment(sortarea lui Harry la Hogwards,e putin cam lung dar asta e):

   ,,Draco se indrepta spre prietenii lui,Crabbe si Goyle,zambind foarte multumit de el.Nu mai ramasesera multi:Moon....Nott.....Parkinson.....2 fete gemene,Patil si Patil.....Perks si apoi.....
    -Potter,Harry!
    Deabia facu un pas inainte ca sala se anima dintr-o data.
    -Potter?A zis Potter?
    -Acel Harry Potter?
    Ultimul lucru pe care la vazut Harry inainte sa ii cada jobenul pe ochi,fu Marea Sala unde toti se chinuiau sa-l vada cat mai bine.
    In clipa urmatoare ,se trezi in bezna deplina de sub joben.Astepta linistit.
   -Hm,zise o voce soptita in urechea lui.Dificil,foarte dificil....Curaj berechet ,minte destula, talent din plin si ......O da,o  dorinta arzatoarea sa arati ceea ce poti.Interesant....Unde sa te trimit?
    Harry se prinse cu mainile de taburet si se ruga:Doamne,nu la Viperini!Nu la Viperini!
    -Nu la Viperini,da?zise vocea.Esti sigur?Ai toate calitatile,iar aceasta casa te-ar putea ajuta sa devii si mai cunoscut!Nu?Ei bine,daca esti sigur treci la...Cercetasi!''

9 comentarii:

  1. Frumoasa recenzie.Imi place mult cum scri si ar trebui sa ai mai multe vizualizari si comentari. Cartea a fost super :D. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi.acum vreau sa postez o noua recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minuanat!Abia astept urmatoarea recenzie!Acum am descoperit blogul dar nu ma las pana nu il citesc pe tot!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai convins sa cumpar cartea!Maine dimineata merg la magazin!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne, cand imi amintesc cum Harry a scos sarpele din acvariu si l-a inchis pe varusu acolo ...foartetare , sau cand au eliberat monstrul de halloween..ah cate amintiri imi provoaca cartea asta, cum asteptam cuminte langa brad sa vina mosu cu aceste carti , cum tata zicea ca nu vine acasa fara serie ,,frumos ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,mi-a placut ce i-a facut lui Dudley!O merita din plin!
      Si mie imi aduce amintiri.Muuuulte

      Ștergere