sâmbătă, 23 iunie 2012

Recenzie: Harry Potter # 2 ~ Harry Potter si Camera Secretelor

,,Da,faceti loc,adauga George in gluma,tocmai merge in Camera Secretelor sa-si bea ceaiul impreuna cu servitorul sau cu colti''

   Eh,am niste carti necititite in biblitoaca si m-am hotarat sa incep sa le citesc -nu mai spun ca vroiam si cartile de la revista Bravo din colectia ''The Ashleys'',dar apoi am numarat cate carti necitite aveam si m-am hoatarat sa o iau mai incet.

   In cartea aceasta, Harry inchide Camera Secretelor pentru totdeauna,dar nu inainte de a se lupta cu un basilic (un sarpe care poate ucide cu privirea,dar daca vezi doar reflectia ,ramai impietrit ).


„Monştrii sunt cele mai potrivite animale de casă”

   Si in aceasta carte te confrunti cu magia neagra,cu un jurnal care tine prizoniera o aminitire si cu riscul ca un personaj va muri-si fir-ar sa fie,chiar preferatul meu, anume Ginny, sora fratilor Weasley.

   Ca de obicei,o cataloghez ca fiind o lectura usoara,draguta si cu destula actiune.A fost ciudat faptul ca Harry era singurul care auzea vocile si ca Ginny era posedata de Lordul Voldemort si de fiecare data ea se trezea plina de pene de cocos *:))* si nu stia ce a facut intr-o anumita perioada de timp.

     A fost ingenioasa partea cu Tomas Dorlent Cruplud.Daca rearanjezi literele se formeaza SUNT LORDUL CAP-DE-MORT.

     Mi-a parut totus rau ca Hermione era la un pas sa fie omorata,dar totusi lui Harry si lui Ron le-a trebui un imbold ca sa se duca mai repede sa vorbeasca cu Myrtle,asa ca a fost mai bine.

    Cartea aceasta nu mi-a placut la fel de mult ca prima ,dar nimeni si nimic nu poate fi perfect asa-i?

♥♥♥ din 5

Fragment:
   ,,-Pai,zise Cruplud,zambind multumit,cum a reusit un bebelus,fara aptitudini magice iesite din comun,sa-l invinga pe cel mai mare vrajitor al tuturor timpurilor?Cum ai scapat doar cuo cicatrice,in timp ce puterile Lordului Cap-de-Mort au fost distruse?
   Acum in ochii sai nesatui aparu o stranie stralucire rosiatica.
   -Si ce-ti pasa tie cum am scapat?zise Harry,accentuand cuvintele.Cap-de-Mort a trait la multa vreme dupa tine.
   -Cap-de-Mort,zise Cruplud,perifid,este trecutul,prezentul si viitorul meu,Harry Potter....
   Scoase bagheta lui Harry din buzunar si incepu sa scrie in aer trei cuvinte plutitoare :TOMAS DORLENT CRUPLUD.
    Apoi facu un semn cu bagheta si literele se amestecara si se rearanjara:
    SUNT LORDUL CAP-DE-MORT!''

6 comentarii:

  1. Mie mi-a parut rau ca era Ginny prizoniera,mereu si-a dorit sa ajunga la Hogwards,inca de cand avea cativa ani si din cauza lui Voldemort era sa nu mai apuce al 2 lea an.:(

    RăspundețiȘtergere
  2. mIe cel mai mult din volumul acesta a fost fara doar si poate episodul in care Ron a primit urlatoarea , a fost geniala , sau cand au trebuit sa urmareasca paianjenii, of Doamne sau cand Ron in loc sa-l blesteme pe Draco a inceput sa scuipe melci el ...da au fost faze ok, desigur ca si Albus s-a ridicat la inaltimea asteptarilor mele si cu fiecare pagina ilubeam mai mult ..Plesneala e genial ...stiueu ce zic ..

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-a placut fara a fost =)) ...grele limbile romane la ora 7 dimineata :))

    RăspundețiȘtergere