luni, 22 aprilie 2013

Recenzie: Sange Albastru ~ Sange Albastru#1 de Melissa de la Cruz


Titlu: Sânge Albastru
Autor: Melissa de la Cruz
Seria: Sânge Albastru
Număr de pagini: 320
Anul apariției [Ro]: 2010 (de editura Leda)

Title: Blue Bloods
Author: Melissa de la Cruz
Series: Blue Bloods
Number of pages: 302
Publication year [En]: 2007 (by Hyperion)

TEAM
       JACK
Schuyler vrea să afle ce secrete ascund cei cu Sânge Albastru. Dar nu cumva pericolul o pândeşte şi pe ea?
În mijlocul familiilor din elita newyorkeză se ascunde o societate secretă de americani celebri ai căror strămoşi au ajuns în Lumea Nouă, călătorind pe corabia Mayflower. Membrii acesteia sunt puternici şi bogaţi — şi, în realitate, nu sunt fiinţe umane. Sunt cei cu Sânge Albastru, un străvechi grup de vampiri.
Schuyler Van Alen nu s-a integrat niciodată la Duchesne, o şcoală particulară de prestigiu din New York. Preferă să poarte haine lălâi şi vintage în locul toaletelor de la Prada şi perlelor afişate de colegele ei; în plus, locuieşte împreună cu bunica sa, o persoană retrasă, într-o vilă în care mai răzbate încă fastul vremurilor de odinioară. Schuyler este o singuratică... şi este fericită aşa.
Dar când împlineşte cincisprezece ani, viaţa i se schimbă dramatic. Îşi descoperă un întreg mozaic de vene albastre pe braţe şi începe să aibă pofte nebănuite… de a devora carne crudă. Pe de altă parte, moartea misterioasă a unei colege de la Duchesne îi bântuie gândurile. Şi ce este şi mai ciudat, Jack Force, cel mai popular băiat din şcoală, dintr-odată pare a fi interesat de ea.



   A avut acțiune bună, personaje captivante și wtf, ce Mama Omida erau chestiile alea complicate?! Am rămas cu unele întrebări încă, legate de genul ăsta de vampiri; simt că n-am înțeles pe-ndelete tot ce omizica ei de treabă tot spunea Melissa de la Cruz acolo.

   Ce m-a făcut totuși să-i dau 4 stele? Mi s-a părut că Sânge Albastru țineau prea mult la tradițiile lor, la ceea ce fusese înainte, încercând să facă și prezentul un fel de trecut mai modern. Bine, și asta a dus la faptul că Jack a trebuit să se îndepărteze de Schuyler - poate nu vă dați seama acum de ce zic, dar ce am înțeles eu că se întâmplă cu vampirașii ăștia e că trăiesc de mai multe ori o viață (ca o reîncarnare, numai că schimbă peisajul) și sunt obligați să facă ce fac de la începutul lumii. Dar Jack este potrivit altei persoane de la începutul lumii. Și în viața asta sorții i s-a pus pata pe Schuyler și Jack, să schimbe ea tradiția. Nu pot să spun că-mi pare rău, totuși.

   Unul din personajele care mi-au plăcut a fost Bliss. Texana a fost puternică și nu îi era frică de Mimi (decât într-o miiiică măsură), și s-a dovedit că ea nu era genul de scorpie dintre acolitele lui Mimi. Transformarea asta a făcut-o să crească considerabil în ochii mei.

   Totul începe de la un trup mort. Dar se poate sfârșii cu și mai multe trupuri moarte. Citiți Sânge Albastru ca să descoperiți secretele celor cu Sânge Albastru, Roșu și Argintiu (ce maaaaai curcubeeeu).



17 comentarii:

  1. Ai facut exces de omizi :)) siiii m-ai facut curioasa :> Ce sa mai, ador cartile cu personaje ce au nume ciudate, greu de pronuntat si imposibil de tinut minte :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât se poate de imposibil de pronunțat, scumpă furelise:)

      Ștergere
  2. Chiar dacă îmi place recenzia ta, cartea asta nu mă atrage deloc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Următoarea după AV.O să fac exces de vampiri :))
    Pare interesantă.:>

    RăspundețiȘtergere
  4. eu pot sa-ti explic totuuuuuuullllll :)) eu am citit toate cele 3 volume de la noi si is bossss :))

    nice nice nice :*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, ok, am să iau legătură cu personalitatea dvs., Sir Papucel, imediat ce veți avea o breșă în program:))

      Ștergere
  5. Îmi place place place! M-ai făcut curioooassăăĂ!:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer,precum Anca imi place recenzia ta si cum descrii lucrurile dar nu ma tenteaza cartea. La inceput mi-o doream,dar dupa...parca nu m-a mai tentat. Poate e si din cauza cartilor prea multe cu vampiri care incerc sa le mai evit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VAMPIRII AU DEVENIT CUMVA O SECTĂ?!
      Ok, acum sunt calmă:))

      Ștergere
  7. Hmm, mi-am comandat-o tocmai ieri şi trebuie să ajungă mâine. Nu ştiu ce să zic, nu pare că are aşa multe minusuri şi nu pot să-mi dau seama de ce zici tu acolo dacă n-am citit cartea :)) Dar îmi place stilul Melissei, n-am mai citit de mult o carte cu vampiri şi sper să mă surprindă plăcut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu akum o citesc mai am un pik si o dau gata , :)) Am vazut ca nu prea va atrage , si eu eram la fel nu aveam in plan sa o citesc , dar am primit'o si akum m'am apucat de ea inca nu am terminat'o :( scoala...
      Dar imi place si nu ma asteptam ma gandeam ca o sa ma pliktisesc si o sa dau cu ea de pereti :)) , dar nu chiar e fana , inreresanta sper sa fie asa si mai incolo :D
      frumoasa recenzia
      Hug

      Ștergere
    2. @Rose: Ui, să știi că acum nu mai scapi de recenzie:))

      Ștergere
    3. @Deny: Of, te miști mai ceva ca o babă, să fiu eu omidă dacă mint:))

      Ștergere
    4. :)) Uff sa sti ca am terminat'o sîc si sa sti ca akum o iau la fuga ,daca nu ma revansez eu in vacanta le dau pe toate gata :))
      O sa vezi tu :P :))

      Ștergere