duminică, 30 septembrie 2012

Recenzie: Academia Vampirilor #1 de Richelle Mead

“-Nu.Daca imi ingadui sa te iubesc n-o sa ma arunc in fata ei.O sa ma arunc in fata ta.”
-Dimitri catre Rose

    Oh,Doamne,a fost incredibila!Nu-mi vine sa cred cat de ingenioasa poate fii autoarea.Oh,da si Dimitri e super-sweet cu vorbele lui Zen :))<3

     Deci,e vorba despre Rose Hathway *sper ca i-am nimerit numele,ca mereu il pocesc*. Ea fuge impreuna cu Lissa Dragomir ,care e poate cea mai importanta printesa moroi.Dupa 2 ani,din pacate sunt prinse.Sunt duse inapoi la Academia Sf.Vladimir,de unde au pierdut extrem de multe antrenamente si lectii,incat Rose e nevoita sa faca antrenamente cu Dimitri 24/7 ca sa nu fie data afara din Academie. Ulterior,ajunge sa se indragosteasca de el si sentimentul e reciproc. Dhampirii si moroii sunt intr-o febra continua datorita strigoilor (mortii vi),dar se dovedeste ca pentru Rose si Lissa nu ei sunt adevaratele pericole.

    Mi-a luat ceva sa inteleg si eu partea cu moroi, dhampiri si strigoi.Moroii sunt vampirii buni, care nu ucid cand se hranesc; dhampirii sunt cei care-i protejeaza, si au reflexe mai bune; iar strigoii, sunt aia gen Bram Stoker, care ucid, nu pot iesii la lumina si sunt omoratii cu tepuse.

      Mi-a placut ideea cu legatura speciala dintre ele si partea cu atingerea umbrei a fost fascinanta.Hmmm,Anna cea atinsa de umbra si Vladimir cel Intelept --> Rose cea atinsa de umbra si Lissa cea Inteleapta.Ce ciudat suna:))Rose si Lissa sunt o varianta mai moderna a lui Vladimir si Anna in mintea mea.

      Si vointa lui Rose m-a lasat :O. A reusit sa se schimbe si sa devina una din cele mai tari fete dhampir...

Scor:
5/5

2 comentarii:

  1. Superb ...m-ai facut curioasa vampirii unu sunt la o prietena eu nu am apucat sa o citesc inca dar parca tot mai mult vreau, eu le achizitionez cu bravo si nah ...dar sunt atat de dragute ma gandeam la ele de acum vreo 2 ani ..myu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te sfatuiesc sa te apuci cat mai repede!E colectia mea favorita si o recomand cu placere.:)

      Ștergere