duminică, 23 septembrie 2012

Pisicile cad mereu in picioare! Recenzie:Cele Noua Vieti ale lui Chloe King#1 ~ Caderea de Liz Braswell

Titlu: Căderea
Autor: Liz Braswell (a.k.a Celia Thomson)
Seria: Cele Nouă Vieți ale lui Chloe King
Număr de pagini: 288
Anul apariției [Ro]: 2011 (de editura Leda)

Title: The Fallen
Author: Liz Braswell (a.k.a Celia Thomson)
Series: The Nine Lives of Chloe King
Number of pages: 256
Publication year [En]: 2011 (by Simone Pulse)

TEAM
       ALEK

MOARTEA CHIAR POATE SĂ-I SCHIMBE VIAŢA UNEI FETE
Chloe King este o fată obişnuită. Merge la şcoală, îşi face temele, mai trage uneori chiulul de la ore, se ceartă cu mama ei, şi se îndrăgosteşte de un băiat… sau doi.
Dar, înainte de a împlini şaisprezece ani, descoperă că i se întâmplă multe lucruri ciudate: îi cresc gheare de pisică, vede perfect pe întuneric, devine tot mai agilă, iar când cade din cel mai înalt turn din San Francisco moare, după care învie.
Pe măsură ce descoperă adevărul despre originile ei, totul devine o luptă pentru supravieţuire. Din fericire pentru Chloe, ea mai are încă opt vieţi. Dar oare îi vor fi suficiente?

   Cu tot cu mâțirizarea lui Chloe, tot a decurs prea lent. Acțiunea a fost cam seacă și băgată la sfârșitul cărții, restul fiind doar despre cum Chloe se fâțâia între 2 băieți și se ciufulea cu mama ei. Ideea a fost destul de originală, fiindcă subiectul pisicilor a rămas încă neexploatat de alți autori, dar deja devin plictisităăă de toate Ordinele astea. Peste tot sunt Ordine care vor să le hăcuiască pe personajele principale. Adică știu că trebuie să existe și o parte negativă, dar de ce naiba trebuie să fie un Ordin?! ORDINUL A DEVENIT CUMVA O SECTĂ?!
   Personajele au fost cam șterse, nu au avut câte ceva unic care să le caracterizeze, să îți amintească cu orice ocazie de ele. Deja le-am cam și uitat, fiindcă nu au avut ceva memorabil.

   M-am dezintegrat citind cartea asta.


3 comentarii:

  1. Mda mi-ai amintit ce comportament total aiurea avusese mama ei ..pah...dar cartea a fost plictisitare pana la pagina 100..m-am intins pe ea de numa, dar spre sfarsit nu-mi venea sa o las din mana ..a fost comico-hormnonalo-plictisitoare-geniala ...cartea asta ...si totusi astept si volumul 3 pentru ca nesuferitul ala ce a rapit-o sau mai bine zis o tinea acolo ..face afaceri cu cei din a zecea lama ...sper sa o fi citit si tu e tare dragutza ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am de gand sa ma apuc de vol.2 dupa ce termin vol.5 din AV (pe 6 nu-l am,din pacate :(()

      Ștergere
  2. Pe mine m-a dezamagit rau rau de tot. Chloe, o mata in calduri care se arunca pe orice tip ce-i iese in cale. Alek mi-a placut doar pentru ca era rus, iar Amy si Paul... pai, sunt Amy si Paul. Ei au fost cei mai simpatici din toata cartea. In rest, ideea nu ma da pe spate, si nici clanul ala de vrea sa o omoare pe Chloe. Volumul 2 nu am de gand sa-l citesc :D

    RăspundețiȘtergere