marți, 18 iunie 2013

Recenzie: Unearthly (Unearthly, #1) de Cynthia Hand

Check here.
Titlu: -
Autor: Cynthia Hand
Seria: -
Număr de pagini: -
Anul apariției [Ro]: -

Title: Unearthly
Author: Cynthia Hand
Series: Unearthly, #1
Number of pages: 435
Publication year [En]: 2011 (by HarperTeen)

Unearthly by Cynthia Hand

La început, e un băiat stând lângă copaci...
Clara Gardner a descoperit recent că este în parte înger. Având sânge de înger curgându-i prin vene nu o face numai mai deșteaptă, și mai rapidă decât oamenii (ceea ce, realizează ea, nu se mai aplică în cazul ei), ci înseamnă că are un scop, ceva pentru care a fost pusă pe planetă. Să-ți dai seama care este acesta, totuși,  nu e așa ușor.
Viziunea ei asupra unui foc violent în pădure și un străin ademenitor o conduc spre o nouă școală într-un nou oraș. Când îl întâlnește pe Christian, care se întâmplă să fie băiatul din visurile ei (literalmente), totul începe să se așeze la locul lui și să iasă în același timp. Pentru că e un alt băiat, Tucker, care aspiră la partea mai puțin angelică a Clarei.
Cât Clara încearcă să își găsească drumul în lumea pe care nu o mai înțelege, ea se ciocnește de pericole nevăzute și alegeri pe care niciodată nu s-ar fi aștept să le facă între onestitate și înșelăciune, dragoste și datorie, bine și rău. Când focul din viziunea ei se aprinde, va fi Clara gata să își înfrunte destinul?
Unearthly este o poveste despre iubire și destin, și lupta dintre respectarea regulilor și urmarea inimii tale.
Ok, poate o să vă faceți cruce când o să vedeți pe GoodReads că m-am apucat luna trecută de ea, dar am avut o perioadă încârligată, de sfârșit de școală, timp în care nu prea am mai citit nimic. Și am depășit de mult termenul pentru Random Reads, așa că că puteți să mă considerați liniștiți un melc cu ochi verzi (ați văzut că în mai am 7 postări și în martie 15?!).
Ideea mi s-a părut de milioane și îmi pare rău că nu am citit mai mult când mă apucasem de ea acum o lună. Atunci entuziasmul era și mai mare, și încă este, dar am avut impresia că am uitat unele detalii când am reluat-o. Așadar, Clara Gardner are o personalitate drăguță, genul de fată populară dar drăguță cu toată lumea de la fosta școală, dar bineînțeles, e un înger care și-a primit scopul.
Spre sfârșit te întrebi ce poate să mai urmeze și de ce naiba mai există alte două cărți ca și continuare, dar apoi apar complicațiile care pornesc ițele intrigii din volumul doi și simți că Dumnezeu i-a jucat o festă lui Clara cu scopul ăsta. Ei și lui Christian.
La un moment dat am avut senzația că simt emoții legat de cum se va desfășura scopul, ca apoi Hand să îmi tragă cu firma în cap, datorită complicațiilor care apar. Și în plus, am adorat chestiile despre îngeri, despre glorie, despre unele surprize oferite de personajele secundare.2 comentarii:

 1. Ioi, vreau și eu cartea asta.
  CUM FACI ROST DE CELE MAI MIȘTO CĂĂRȚI? ^^
  I hate you, veveriță.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poți să îmi trimiți un mail și am aproape toate cărțile existente:)

   Ștergere