luni, 22 octombrie 2012

Recenzie: Balul Fetelor Moarte ~ Vampirii din Morganville #2 de Rachel Caine


Titlu: Balul Fetelor Moarte
Autor: Rachel Caine
Seria: Vampirii din Morganville, #2
Număr de pagini: 384
Anul apariției [Ro]: 2010 (de editura Leda)

Title: The Dead Girls' Dance
Author: Rachel Caine
Series: Morganville Vampires, #2
Number of pages: 380
Publication year [En]: 2007 (by NAL Jam)

The Morganville Vampires by Rachel CaineBine aţi venit în Morganville, Texas! Nu rămâneţi pe afară după ce se lasă întunericul…

Claire Danvers nu duce lipsă de provocări… cum ar fi viaţa printre creaturile nopţii. Partea bună este că are un straşnic vecin de cameră (care are obiceiul să dispară odată cu răsăritul soarelui) şi un nou iubit (care are talentul de a da veşnic de necazuri). Între timp, o frăţie îşi organizează anualul Bal al Fetelor Moarte şi – surpriză! – Claire şi prietena ei Eve, proscrisă ca şi ea, sunt invitate. Fetele se duc la petrecere, sperând să găsească acolo ajutorul de care au nevoie pentru salvarea lui Shane. Dar când află adevăratul motiv al invitaţiei, întregul iad se dezlănţuie, fiindcă de data aceasta viii şi morţii deopotrivă sunt gata să sfâşie cortina nopţii.


   Întorsăturile astea neașteptate îmi plac la o carte - când spui în sfârșit ”Gata, s-a terminat cu bine și asta, dar ce poate să mai urmeze?” descoperi că defapt nimic nu s-a terminat și că defapt totul începe acum.
   Shane e din nou în centrul problemelor, Claire încearcă să se adapteze cât mai bine (și avem parte de schimbări din partea ei - nu mai e aceeași fetișcană concentrată doar pe Algebră), Eve face treaba în stilul ei și Michael... of, Michael. Ce pot spune despre ceea ce i se întâmplă lui? Sunt wordless.
   Morganville-ul pare să aibă un alt înveliș acum, cu noile personaje care fac ca toată cartea să răstoarne peisajul cu fundul în sus. Acțiunea e foarte alertă și complexă, și uneori te trezești spunând ”Pân-aici i-a fost”, ca după câteva astfel de ocazii să realizezi că ai ajuns la sfârșitul cărți și să țipi după următorul volum.

Și un citat:

„Michael oftă.
-Îmi plăceai mai mult când nu erai decât o puștoaică timidă. Ce s-a întâmplat?
-Am început să locuiesc cu voi.
-A, da.”4 comentarii: